miercuri, 22 iulie 2009

plimbare

Ieri la ora 21,au venit niste amici la noi acasa sa ne scoata la plimbare.
Au avut o idee excelenta pentru ca era racoare...ce mai!???O placere sa te plimbi!!!!
La un moment dat,au inceput sa ne povesteasca diferite intamplari pe care le-au trait undeva..departe in lumea asta....
Dan a trecut nu demult de o problema grava de sanatate si,din vorba in vorba am inceput sa facem un fel de analogie intre modul in care esti tratat in tara si in strainatate..
Dan a fost nevoit sa plateasca fiecare pastila,perfuzie,etc....aici in tara,in conditiile in care plateste,ca fiecare dintre noi de altfel,asigurarile de sanatate...
Asta l-a facut pe Tudor sa-si aminteasca o intamplare de acum acum 10 ani,cand a locuit pentru un an si jumatate in America!!!
Se simtea rau si s-a dus la spital acolo.De la usa l-a preluat un infirmier cu scaun cu rotile ...desi nu era cazul.
A fost indrumat la un doctor care i-a pus fel de fel de intrebari si care trecea toate raspunsurile lui Tudor intr-un calculator.Intr-un final a scos un soi de bratara cu un cod de bare pe ea,bratara care i s-a pus la mana .Cand a intrebat pentru ce e aceasta bratara,medicul f amabil i-a explicat ca asa se procedeaza cu fiecare pacient si ca in acea bratara e cuprins tot istoricul medical al pacientului....Daca ti se face rau in drum spre casa, sa se stie permanent de ce boala suferi...etc
Asta a fost un prim soc.
Apoi i s-a dat o reteta,i s-a explicat ca are un inceput de gastrita..
Buuuun.Socul abia acum urmeaza.Acolo farmaciile sunt in super-marketuri.Cand s-a dus sa-si ia reteta,farmacisul i-a spus sa revina in 15 minute sa-si medicamentele si intre timp sa merga in supermarket.
Fix dupa 15 minute s-a dus sa-si ia medicamentele.Ce credeti?????FIECARE PASTILA AVEA GRAVATA PE EA NUMELE SOTULUI MEU.CA SA STIE CA SUNT PENTRU EL..
Ce sa mai comentez??
Mentionez ca i s-a propus la vremea respectiva sa ramana acolo si sa-si aduca si familia.Eu am refuzat categoric,si el la fel...Sunt prea multe persoane si lucruri in tara de care suntem fff legati .
Acum,dupa 10 ani ,ne intrebam daca nu cumva am procedat gresit.Motivul principal pentru care nu am plecat era ca am dorit ca fetele noastre sa faca scoala in Romania.....
Acum.....ma intreb....care scoala???Au inflorit facultati ca Spiru Haret s.a.m.d.
Dar asta e o alta discutie..

Un comentariu: