marți, 6 octombrie 2009

Profesori si...profesori

Acum cateva zile m-a sunat o prietena sa ma intrebe ce parere am despre invatatoarea X,ca vrea sa-si dea copilul la ea.
Invatatoarea X este o invatatoare f buna,e invatatoarea copilului meu,in schimb e o fire mai rece...nu e asa "lipicioasa"...nu stiu cum sa va explic.
Dar fata mea tine la ea si chiar face treaba f buna...Da,i-am zis,merita sa-ti dai copilul la ea!!
Invatatoarea X e renumita in Iasi...si isi merita renumele cu prisosinta!!
Aceasta discutie mi-a amintit de o intamplare de acum muuulti ani.O prietena f buna ,care e un profesor exceptional,imi povestea ca a vrut sa-si dea copilul la cel mai "vanat "invatator din Iasi.
Cum procedeaza acesti invatatori renumiti,l-a supus pe baiatul prietenei mele la un test initial,sa vada daca il ia sau nu pe copil in clasa lui.
Sa va povestesc cam in ce consta acest test:
La matematica i-a dat un sir de numere,aparent fara nici o legatura intre ele,si i-a zis copilului sa gaseasca regula dupa care s-a format acest sir,si sa-l continue......................
Nu-mi mai amintesc sirul,dar vreau sa va spun ca eu,inginer de profesie,am stat mai mult de 10 minute sa ma "prind" cam care era regula......
Copilul a gasit-o...dar mai greu!Vorbim aici despre un copil de 7 ani!
La romana i-a dat sa scrie si sa citeasca niste cuvinte.....de genul: mira-m-as, intr-un,....etc.,cu tot felul de cratime si...ce sa va zic?
Copilul a citit,dar bineinteles ca s-a mai incurcat!
Acel invatator renumit i-a zis prietenei mele ca il va lua la elin clasa pe baiat ,dar cam cu jumatate de gura si,a tinut sa precizeze ca face asta doar pentru ca mama copilului e cadru didactic.
Cand a venit acasa m-a sunat,si mi-a povestit tot ce v-am scris eu aici.
Eu,care sunt o persoana f spontana si transanta i-am zis:Asta-i invatator renumit?????
Pai cum sa nu fie daca isi alege in clasa doar copii care deja stiu sa scrie,citeasca,etc.....???
Pentru mine,invatatorul renumit e cel care iti pune stiloul in mana si care te invata el ABC-ul!
Invatatorul renumit e "Domnul Trandafir"!!!
Si ea avea aceeasi parere asa c,in final,copilul a ajuns tot la o invatatoare f.buna,invatatoare X de care v-am zis la inceput.
Nici ea nu e chiar pe gustul meu...e o fire mai distanta...in schimb ca invatatoare e f buna si asta
conteaza!
Ce vreau sa va zic este ca Domnul Trandafir exista si in zilele noastre si este fostul invatator al fetei mele mai mari!!
Dar asta e o alta poveste!!

3 comentarii:

  1. Din nou memoria ta e fantastica..De ma intreba-i ce l-a pus sa citeasca jur ca nu mai stiam.Da,dna X e o invatatoare f buna.Profesional,jos palaria.Dar,mie ca si coleg mi-a aplicat un tratament nu foarte placut.Ptr ca ceilalti sa nu creada ca daca suntem colege acum copilul va primi favoruri,ea l-a scos de fiecare data tapul ispasitor.Si asta a durut atunci...acum,e trecut.Si inca ceva cred eu foarte important..dupa mine,nici o colega nu si-a mai dat copilul la ea.De ce?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaaaa,nu stiam ca nimeni nu si-a mai dat copilul la ea....
    Intr-adevar,cu Mada a fost exagerata!!!F exagerata!!!
    Cu Ioana s-a purtat ok!!Nu am de ce ma plange!!
    Ba chiar imi amintesc,cand Tudor a fost operat anul trecut(s-a intamplat sa fie la sfarsitul anului scolar)a chemat-o pe Ioana si i-a dat doua buchete de flori superbe!!!Sa le aduca taticului la spital!
    Am ramas muta!Nu m-as fi asteptat!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,

    Desi nu am mai vazut nici o postare pe 2010, sper sa-mi raspundeti...Am un copilas care la anul (sep 2011) va intra in clasa 1..Puteti sa-mi recomandati o invatatoare cu o fire mai "lipicioasa"? Locuiesc in Nicolina, linga Bazar. De ce "lipicioasa"....avind ceva probleme de comunicare observ ca se duce cu drag la gradinita numai cind e o anumita educatoare in tura de dimineata (tinara, "lipicioasa") si chiar invata ceva de la ea...pe cind cu cealalta doamna (in pragul pensionarii) e jale...crize de plins, etc...nu o cunosc ca om asa ca ma abtin de la alte comentarii. La urma urmei obiectivul nostru principal e ca lui sa-i placa scoala si cartea....

    RăspundețiȘtergere