joi, 8 octombrie 2009

Domnul Tandafir

Dupa cum v-am promis ,voi scrie cateva cuvinte despre invatatorul fetei mele mai mari.Domul Dascalu,nume parca predestinat,e ceea ce cred eu c-ar trebui sa fie notiunea de invatator.
Copilul meu a terminat de 3 ani,el nu va citi niciodata ce scriu eu aici pentru ca nu stie de existenta acestui blog,deci nu ma puteti acuza vreodata ca am incercat sa-l "perii" sau ceva de genul asta....
Foarte multi invatatori sunt f buni la romana,matematica,etc....
Domul Dascalu era bun nu numai la aceste obiecte...ii implica pe copii in tot felul de activitati,ii invata cum sa combine culorile(el insusu fiind un pictor f bun),a luat premii internationale cu copiii la desen...
Ce m-a impresionat pe mine de-a lungul anilor:
1.Face niste serbari de Craciun,de ti se face pielea de gaina:Imaginati-va o clasa intreaga imbracata in costum popular,cu traista si tot tacamul,inclusiv domnul invatator fiind astfel imbracat!!
Cand se apuca acei copii de colindat si de urat si "capra"si....parca ar fi actori ,nu se poate sa nu ti se umezeasca ochii!!
El,impreuna cu sotia lui face colaci,o splendoare,colaci care ii imparte la sfarsitul serbarii fiecarui copil(impreuna cu mere,nuci,etc.)
Pastreaza traditia pana in cele mai mici amanunte ,ceea ce e rar in ziua de azi.
2.La o lucrare de control la matematica,in afara de 5 copii,toti ceilalti au luat insuficient.Deci din 30 de copii 5 au luat FB si 25 -insuficient.
S-a intamplat ca lucrarea sa fie data in ziua in care era sedinta cu parintii.
Cand ne-a anuntat rezultatele copiilor ne-a zis textual:"Faptul ca 25 de copii din clasa au luat insuficient este doar vina mea.Inseamna ca eu am fost neclar cand le-am predat copiilor aceste notiuni,problema e la mine si nu la ei.Nu e normal ca din 30 de copii doar 5 sa ma inteleaga.Le voi preda din nou!"
Spuneti-mi va rog,cati oameni cunoasteti care sa-si asume in felul acesta responsabilitatea???
Mai aud pe ici pe colo ca profu'X e f.exigent ca toti elevii au numai 4 la el,f.rar pune 5.
Parerea mea e ca profu X are o problema....de acord???
3.Facea schimburi de experienta cu copiii care invata la sat.
Veneau copii dintr-un anumit sat la noi la scoala,erau primiti in familiile de copii ,dormeau peste noapte in acele familii....Copiii asistau la lectii,mergeau in oras,se imprieteneau..
Apoi,copiii nostri se duceau in vizita la tara la acei copii.Cand a fost fata mea in vizita la familia aia de la tara a venit f entuziasmata si mi-a zis:mama,a fost cea mai frumoasa zi din viata mea!!!
A primit cadouri,must,miere de albine.....etc...nu are rost sa detailez.
Mentionez ca al meu copil e un copil"umblat"si prin tari straine si in tara...si daca a fost atat de entuziasmat de modul cum a fost primita in familia aceea de la tara...oameni simpli cu f mult bun simt si de o curatenie sufleteasca rara...
Ce sa mai spun??Pentru toate astea ii multumesc domnului Dascalu c-a existat in viata noastra si-i multumim pentru modul in care i-a educat pe copiii nostri.

5 comentarii:

  1. Draga Dana,
    Am gasit cu totul intamplator blogul tau, in disperata mea cautare si dorinta de a lua "cea mai buna decizie" in ceea ce priveste SCOALA si INVATATORUL portivit pt fetita mea. Acum este la grupa mare, dar asa cum m-au sfatuit colegii, prietenii.... suntem in perioada culegerii de informatii pt a lua decizia finala cat mai curand.
    E f. greu pt noi ca parinti, cu atat mai mult cu cat, nefiind ieseni (nici eu, nici sotul), nu cunoastem nici traditiile, nici CV-urile renumitilor invatatori ieseni.
    Astept cu mare nerabdare un sfat, avand in vedere si faptul ca am o fetita tare sensibila. Multumiri anticipate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Angela,iti scriu de la servici,de asta apare numele Vasile(al sefului meu)..
    Invatatorul de care scriu aici se numeste Aurel Dascalu si e la Scoala generala 36 Iasi.
    Anul acesta termina clasa a Iv-a fata mea cea mica,asa ca de la anul va incepe o noua serie d-na Ilie Maria,invatatoarea ei.
    Daca ai citit postarea mea "Profesori si profesori"vei vedea c-am scris ca d-na este o invatatoare exceptionala ,dar cam ...rece.
    Copiii o iubesc si poate "raceala"asta se mainfesta doar fata de parinti...Nu stiu ce sa zic...
    Ti-o recomand cu toata increderea.Eu nu stiu prin ce zona a Iasului stai,ca sa -mi dau seama daca nu e prea mare distanta casa-scoala.
    Scoala de care-ti spun e in Nicolina,langa bazar.
    Am multi prieteni profesori,eu insami am predat ,si daca-mi spui zona de care apartii ma pot interesa cine ar fi cel mai potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce sa spun cand am auzit de numele "Dascalu" am avut asa niste mancarimi pe sira spinarii asta in sensul rau al cuvantului. Am avut si eu un profesor de matematica cu acest nume si as putea spune ca mi-a schimbat cursul vietii si ca il urasc cu toata fiinta mea. Nu stiu daca schimbarea a fost sau nu benefica dar cred ca trebuie sa mai subliniem odata importanta rolului dascalilor in viata elevilor pentru ca multe cadre didactice il uita.
    Da ma bucur ca mai exista "Domnul Trandafir", desi eram convinsa de asta dar parca cand auzi un caz concret...

    RăspundețiȘtergere
  4. pt Florentina!!!Draga mea...bine-ai revenit!!
    chiar ma intrebam ce mai faci????
    Domnul Dascalu de care zic eu e unic...si acum merg la serbarile lui de Craciun!Ar trebui sa se faca un documentar despre cum pastreaza traditiile pana-n cele mai mici amanunte!Imi pare rau ca el nu va citi niciodata ce scriu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt sigura ca i-ai impartasit si lui parerea ta despre el si sincer as fi foarte mandra sa primesc asa un feedback de la un parinte.

    RăspundețiȘtergere